Klachtenprocedure

Ieder persoon (cliënt / bewoner of een derde persoon) die met Het Meeleefhuis te maken heeft, kan een klacht hebben over datgene wat hij/zij (heeft) mee(ge)maakt in relatie tot Het Meeleefhuis.   

Een klacht is een uiting van ontevredenheid. Deze ontevredenheid kan gebaseerd zijn op goede gronden, misverstanden of misschien ook op onjuiste gronden en veronderstellingen. Wat het ook is, het is voor ons belangrijk dat jouw ontevredenheid wordt weggenomen, dat misverstanden worden opgelost en dat we actie kunnen ondernemen wanneer jouw ontevredenheid is gebaseerd op juiste gronden. Daarmee kunnen we de kwaliteit van onze zorg en dienstverlening alleen maar verbeteren.   

Als jij een klacht hebt over de Het Meeleefhuis, blijf dan niet zitten met jouw ontevredenheid, maar stel dit aan de orde. De wijze waarop dit kan, is uitgewerkt in deze klachtenprocedure, zodat jij weet hoe je een klacht bespreekbaar kan maken en weet wat daar vervolgens mee gebeurt.   

Voor de personen waarover wordt geklaagd, is het ook van belang te weten hoe we op zorgvuldige wijze met klachten omgaan en wat er van hen wordt verwacht. Deze klachtenprocedure geeft dus ook duidelijkheid voor de personen die betrokken zijn bij de feiten in relatie tot de klachten.  

Stappenplan  

 Stap 
1. Maak de klacht -voor zover dit mogelijk en gewenst is- eerst bespreekbaar met de persoon of personen tot wie de klacht zich richt/op wie de klacht betrekking heeft.  
2. Maak een afspraak met de verantwoordelijke directeur om de klacht te bespreken. Je kunt je hierbij eventueel laten ondersteunen door een onafhankelijke klachtenfunctionaris van Coöperatie dichtbij en/of iemand anders die jij vertrouwt.  
3.  Indien het ongenoegen niet is weggenomen,  dan wel indien zich de situatie voordoet dat jij zich niet rechtstreeks tot de zorgaanbieder wil wenden, kan je een klacht indienen bij de Coöperatie Dichtbij. De klachtenfunctionaris is bereikbaar via klacht@dichtbij.coop of 06 30 68 67 62  Klachtenregeling Coöperatie Dichtbij: https://www.cooperatiedichtbij.nl/onze-zorg/klachtenregeling/klachtenregeling-zvw-wlz-en-wmo/ 
4. Wanneer jij niet tevreden bent met de oplossing en de behandeling van de klacht, dan mag je de klacht laten voorleggen aan de geschillencommissie.   

Een formele klacht wordt schriftelijk door de cliënt zelf ingediend bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is te bereiken via:   

– Mail: info@dichtbij.coop   

– Adres: Rouaanstraat 20a, 9723 CD Groningen 2.   

De cliënt kan in onderling overleg de klachtenfunctionaris vragen hem bij te staan tijdens de klachtbehandeling. De Raad van Bestuur geeft in beginsel binnen 6 weken na ontvangst van de klacht zijn oordeel hierover. De cliënt kan in elk stadium de klacht intrekken of bedenktijd vragen bij de Raad van Bestuur.